Patlıcan Musakka

hiciv

Member
Patlıcan Musakka

  • 1 kg. patlıcan
  • 1 küçük soğan
  • 300 gr. kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 bardak sıcak su
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Tuz, karabiber.
Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlu suda bekletin.
Soğanı küçük küçük doğrayın. Bir tavada çok az sıvı yağı kızdırıp soğanları ekleyin, pembeleşene dek kavurun. Üzerine kıymayı, kıyma suyunu salıp çekince tuzu, karabiberi ve salçayı ekleyin. Salçanın kokusu çıkana dek tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin.
Tuzlu sudaki patlıcanları yıkayıp iyice kurulayın. Kurulamazsanız kızartırken yağ sıçratır. Yuvarlak dilimleyin. İyice kızgın, bol yağda kızartın. Bir kâğıt havlunun üzerine koyup fazla yağı emdirin.
Çukur bir tencereye bir kat patlıcan döşeyin, üzerine kıymalı harcı yayın. Harcın üzerine bir kat daha patlıcan, onun üstüne de geri kalan kıymalı harcı döşeyin.
Tencerenin kenarından bir bardak sıcak su ekleyerek 10-15 dakika pişirin.
Bu yemeği fırında da yapabilirsiniz. Ancak bu durumda fırına koyacağınız kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve suyunu daha az koyun. En üstteki malzemenin de kıymalı harç değil, patlıcanlar olmasını sağlayın. Fırından çıkarmadan bir kaç dakika önce folyoyu alıp üzerinin kızarmasını sağlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.