Etli Biber Dolması

bigsecret

New member
Etli Biber Dolması


  • 1 kg. dolmalık biber
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 250 gr. kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 2 kaşık domates salçası
  • Sıvıyağ
  • 10 dal maydanoz
  • Tuz, karabiber
Aldığınız dolma biberleri ince kabuklu, düzgün ve küçük olanlarından seçmeye gayret edin.
Biberleri yıkayın. Sap kısmının biraz aşağısından kesin, sapı iyice keserek kalan kısmı kapak yapmak üzere kenara ayırın. Biberlerin içindeki çekirdekleri çıkararak tekrar yıkayın, tencerenize koyun.
Bir kapta pirinci, kıymayı, küçük doğranmış soğanları 1, 5 çorba kaşığı salçayı, sıvıyağı, ince kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi yarım su bardağından biraz fazla ılık su ilavesiyle karıştırın. Biraz suluca bir iç hazırlayın.
Bir kaşık yardımıyla tenceredeki dolmaların içini hazırladığınız malzemeyle doldurun.
Üstüne incecik bir dilim domates koyup, kapak olarak ayırdığınız biberlerin üst kısmıyla dolmanızı kapatın.
Bir kâsede yarım çorba kaşığı salçayı iki kaşık sıvıyağla ezerek su ekleyin. Dolmaların üstünden gezdirerek tencereye dökün. Dolmanın suyu dolmaların yarısını az geçecek kadar olmalıdır.
Su kaynayana dek yüksek, sonra kısık ateşte pişirin.
Sıcak olarak, yanında yoğurtla servis yapın.