Elbasan Tava Yapımı

LoverSland

New member
Elbasan Tava

  • 750 gr. kemiksiz kuzu eti (iri parçalar halinde)
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 bardak yoğurt
  • 2 kaşık un
  • 1 yumurta
  • Tuz, kekik, karabiber
  • 1 kaşık sıvıyağ
Etleri yıkayıp düdüklü tencereye alın. Harlı ateşte, 1 kaşık sıvıyağda biraz çevirin.
Soğanı yemeklik doğrayıp etlere ekleyin. Birkaç dakika birlikte kavurun. Tuzu ve baharatları da ekleyip bir iki kez karıştırın.
Tencereye 1 bardak sıcak su ekleyip etleri pişecek ama tam yumuşamayacak kadar pişirin.
Bir kapta 1 bardak yoğurt, 2 kaşık un ve 1 yumurtayı çırpın.
Bu karışıma et suyundan 1,5 çay bardağı kadar ekleyip iyice karıştırın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Yoğurtlu sosu pişmiş etlerin üstüne dökün.
Elbasan tavanın üzeri kızarana dek 10-15 dakika fırında pişirin.

Afiyet olsun