Fırında Tavuk Pirzola

Fırında Tavuk Pirzola


  • 700- 800 gr tavuk pirzola
Sosu için:
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz, pul biber, karabiber, kimyon, zerdeçal, kekik, kırmızı toz biber
Tüm sos malzemesini derin bir kapta karıştırın.
Tavuk pirzolaları sosun içine koyup iyice karıştırın, beş- altı saat bu sosta dinlendirin.
Biraz derince bir fırın tepsisine alüminyum folyo yayın. Soslarını fazla silkelemeden tavukları folyo üzerine dizin. Yine alüminyum folyo ile üstlerini sıkıca kapatın.
220 derecede ısıttığınız fırında tavuklar suyunu salıp pişmeye yaklaşınca üstteki folyoyu çıkarın. Pirzolaların üstü kızarana dek pişirin.
Sıcak servis yapın.