iPhone 16 Pro'nun tekrar titanyuma sahip olması muhtemel ve bu heyecan verici çünkü benim iPhone 15 Pro'm ilk günkü kadar iyi görünüyor

LoverSland

New member
iPhone 16 Pro'nun piyasaya sürülmesine yalnızca bir ay kaldı ve sızıntılar ve söylentiler artık yeni Apple cihazlarından neler bekleyebileceğimiz konusunda bir dönüm noktasına ulaştı. Şimdiye kadarki sızıntıların büyük bir kısmı, büyük olasılıkla mevcut amiral gemisi iPhone 15 Pro ile aşağı yukarı aynı olacak olan tasarımdı. Bu, titanyum gibi yapı malzemelerini bile içeriyor. Apple, önceki Pro modellerinde kullanılan paslanmaz çeliğe kıyasla daha dayanıklı olması ve daha hafif olması nedeniyle geçen yıl titanyumu yoğun bir şekilde pazarladı. Ayrıca, şu ana kadar kişisel olarak en sevdiğim iPhone rengi haline gelen popüler Doğal Titanyum renk yolunun tanıtılmasına da yol açtı. Sadece sofistike görünmekle kalmıyor, aynı zamanda oldukça dayanıklı olduğu da kanıtlandı. Doğrusunu söylemek gerekirse, iPhone 15 Pro'm neredeyse 10 ay önce kutusundan çıkardığım zamankiyle tamamen aynı görünüyor. Burada, iPhone'lar için bir temel malzeme olarak titanyum hakkında ne hissettiğimi ve iPhone 16 Pro'nun daha fazlasını sunması için neden heyecanlı olduğumu tartışacağım. Okumaya devam edin.

Ayrıca Okuyun: iPhone 16 Pro'nun Eylül ayında piyasaya sürülmesi muhtemel: Apple bu yeni renk seçeneğini tanıtabilir

iPhone 15 Pro, Daha Önce Sahip Olduğum Diğer Telefonlardan Daha Dayanıklı ve Bu Nedenle iPhone 16 Pro İçin Titanyum İdeal Olabilir

iPhone 15 Pro'nun dayanıklılığıyla ilgili deneyimimi anlatmadan önce bir şeyi açıklığa kavuşturayım: Cihazımı nadiren şımarttım. Birçok kez kılıf kullansam da, endüstriyel tasarımını da takdir etmeye başladım ve kılıf olmadan kullanıyorum, sadece arkasında bir Apple MagSafe Cüzdanı var. Ekran koruyucu kullanıyorum, ancak çoğu insan da kullanıyor. Bunu söyledikten sonra, cihazım inanılmaz durumda; cihazın çerçevesinde herhangi bir solma, çizik veya ezik göremiyorum. Hala yepyeni görünüyor. Arka cam ve kamera modülü de mükemmel durumda ve herhangi bir aşınma ve yıpranma görmüyorum.

Evet, iPhone 15 Pro'mu ve anahtarlar gibi keskin nesneleri aynı cepte tutmamaya ve telefonu kum parçacıkları olabilecek kirli bir yüzeye koymamaya dikkat ediyorum, ama hepsi bu kadar. Ayrıca telefonu iki kez düşürdüğümü ve tek bir çizik bile almadan kurtulduğunu da belirtmeliyim.

Hangisi olduğundan emin değilim
mobil satın alınır mı?

Sadece ben değilim; bir arkadaşım da Blue Titanium iPhone 15 Pro'yu benden daha uzun süredir kullanıyor ve onun cihazı da USB-C şarj portu etrafındaki ufak aşınmalar dışında gayet iyi durumda.

Dayanıklılık, bir cihazı daha uzun süre kullanmanıza yardımcı olan önemli bir faktördür. Cihazınız sadece bir veya iki yılda parçalanırsa 6 veya 8 yıllık işletim sistemi yükseltmelerinin ne faydası var? Burada, Apple'ın dayanıklılığa olan bağlılığının sürdürülebilirlik vaadini pekiştirmede ve kullanıcıları cihazlarını daha uzun süre tutmaya teşvik etmede uzun bir yol kat ettiğini düşünüyorum. Bu aynı zamanda iPhone 16 Pro için heyecanlanmamın temel nedenlerinden biridir. Apple'ın akıllı özellikleri ve A18 Pro veya Apple'ın buna ne ad vermeye karar verdiğiyle ne kadar etkileyici olsa da çoğu kişi onu uzun yıllar kullanacak ve iyi dayanması önemlidir.

Ayrıca Okuyun: Sony PlayStation Portal Hindistan'da 18.990 Rs'den satışa sunuldu, PS5 oyuncuları artık hareket halindeyken oynayabilecek – Ayrıntıları kontrol edin

Titanyum Daha Az Çizik, Parmak İzi Çeker Ve Daha Hafiftir

iPhone 15 Pro'dan önce iPhone 12 Pro ve iPhone 12 mini'ye sahiptim. İlki paslanmaz çelik çerçeveyle geldi. Birçok kişi parlak yüzeyi nedeniyle paslanmaz çeliğin görünümünü sevse de, Gold iPhone 12 Pro'mun sadece birkaç aylık kullanımdan sonra küçük çentikler ve çizikler aldığını açıkça hatırlıyorum. Ayrıca, bir parmak izi mıknatısıydı ve telefonu sadece birkaç dakika kullandığım her seferinde temizlenmesi gerekiyordu. Tam da bu yüzden onu satmaya ve iPhone 12 mini'ye “düşürmeye” karar verdim (aynı zamanda boyutu için). Bunun iPhone 15 Pro'nun daha koyu tonlarında da bir sorun olduğunu anlıyorum, ancak Natural Titanium ünitem bu sorunların çoğunu önlüyor ve cihazda parmak izlerini ve el yağlarını hiç fark edemiyorsunuz.

Hafif olması, iPhone 16 Pro için titanyum seçmenin Apple'ın rahat bir cihaz yaratmasına yardımcı olmasının bir başka nedenidir. Bunu söylüyorum çünkü hem iPhone 16 Pro hem de iPhone 16 Pro Max'in iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'e kıyasla çok daha büyük ekranlara sahip olması bekleniyor. iPhone 16 Pro'nun 6,3 inçlik bir panele sahip olması beklenirken, iPhone 16 Pro Max'in devasa 6,9 inçlik bir panele sahip olması bekleniyor. Bunun ne anlama geldiğini biliyorsunuz, değil mi? Cihazın genel ayak izi artacak ve telefonlar daha ağır hale gelecektir. Ancak titanyum sayesinde ağırlık artışı paslanmaz çelik gibi başka bir malzemede olduğu kadar önemli olmayacaktır.

Titanyum sayesinde her iki iPhone 15 Pro modeli de iPhone 14 Pro modellerine kıyasla hafiflerken, hafif yuvarlatılmış kenarlarıyla iPhone 12 Pro, iPhone 13 Pro ve iPhone 14 Pro gibi diğer kutu şeklindeki iPhone'lara kıyasla çok daha konforlu cihazlar ortaya çıkarıyor.

Ayrıca Okuyun: Snapdragon 8 Gen 3 SoC'li Honor Magic 6 Pro Hindistan'da piyasaya sürüldü: Fiyat, özellikler, bulunabilirlik ve daha fazlasını kontrol edin

iPhone 16 Pro Doğal Titanyum Renk Yoluyla Sunulabilir ve Çoğu İnsanın Satın Alması Gereken Renk Bu

Son zamanlarda, iPhone 16 Pro'nun Doğal Titanyum, Beyaz Titanyum ve mevcut Siyah Titanyum modelinden çok daha koyu görünen siyah renk tonlarındaki sahte modellerini gösteren iddia edilen bir görüntü, X'teki ihbarcı Sonny Dickson'ın nezaketiyle çevrimiçi olarak ortaya çıktı. Eğer doğru çıkarsa, Doğal Titanyum rengindeki iPhone 16 Pro, Apple için bir başka hit olabilir. iPhone 15 Pro ile Doğal Titanyum çok popüler bir renk tonunu temsil ediyordu ve bunun iPhone 16 Pro ile de olacağını görebiliyorum.

Bununla birlikte, Apple her yıl yeni bir renkle şaşırtıyor. 2023'te Natural Titanium, 2022'de Deep Purple ve 2021'de Sierra Blue idi. Bu yıl hangi renk olacağı henüz belli değil.