Buenos Aires ilindeki şarap imalathaneleri ve üzüm bağları

bigsecret

New member
Deneyimi yaşamak için kilometrelerce yol kat etmek (örneğin Mendoza ya da Salta'ya gitmek) kesinlikle gerekli değildir. üzüm bağları arasında yürümekbiliyorum mağaza veya bir parçası olmak eşleştirme ile tatma.


Başkentten birkaç kilometre uzakta, Buenos Aires eyaletindeorada çok sayıda şarap yapımı girişimi ürünlerini tatma ve şarap yapımı hakkında bilgi edinme olanağı sunuyor.


1900'lü yılların başından beri Buenos Aires topraklarında üzüm bağlarının varlığına dair kayıtlar bulunmasına rağmen bunlar 1930'lu yıllarda yönetmelik gereği ortadan kayboldular Cuyo'nun bölgesel ekonomilerini korumak amacıyla üretimi yasaklayan ve 1997 yılına kadar yürürlükte olan yasa.


2000'li yıllarda, Üzüm bağları yeniden yeşerdi ve faaliyetlerde büyük bir yükseliş yaşandı. Ulusal Bağcılık Enstitüsü'nün (INV) istatistiksel verilerine göre, Buenos Aires ilinde dikilen üzüm bağlarının alanı 2011 ile 2021 arasında neredeyse %200 büyümesayısı ise üzüm bağları %420 arttı, aynı dönemde 10'dan 52'ye çıktı.


Büyümenin devam etmesi amacıyla, 2022 yılı sonunda İl Yasama Meclisi, Buenos Aires Şarabı olarak bilinen Şarap Endüstrisine Yönelik Teşvik ve Teşvik Rejimi Hakkında 15.405 sayılı Kanun'u onayladı.


Chapadmalal'daki Bodega Costa y Pampa'da çeşitli tadımlar. Fotoğraf Trapiche Sahili ve Pampa

Şu anda Buenos Aires'in Campana, Berisso, Junín, Tandil, Saldungaray, Chapadmalal ve Mar del Plata gibi otuz dört kasabasında 200 hektarın biraz altında üzüm bağlarının dağıtıldığı tahmin ediliyor.


Ne var ne yok


Buenos Aires şarap rotası büyüyor ve sadece birkaç yıllık birkaç şarap turizmi girişimi var.


Bunlardan biri Cardales ile Campana arasında, şehre 76 km uzaklıkta. Casa Gamboa şaraphanesi.


Casa Gamboa üzüm bağları, Los Cardales ve Campana arasında.  Fotoğraf Casa Gamboa
Casa Gamboa üzüm bağları, Los Cardales ve Campana arasında. Fotoğraf Casa Gamboa

Proje 13 yıl önce bağ dikimiyle başlamıştı ancak şarap üretimi birkaç ay öncesine kadar bir depoda yapılıyordu.


Bağ, ağırlıklı olarak Malbec, Cabernet Franc ve Pinot Noir'in yanı sıra Monastrell, Bonarda, Sauvignon Blanc, Merlot, Riesling ve Chardonnay'ın üretildiği 6 hektarlık bir alandan oluşuyor. İlk ticari hasat 2020 yılında gerçekleşti.


Casa Gamboa'da bir çekici gastronomik teklif Mendoza'da yaşayan İrlandalı bir şef ve şarap imalathanesi gastronomi uzmanı Edward Holloway tarafından yaratılmıştır. Bu deneyim için mevsimlik ürünlere odaklanarak adım adım bir menü tasarladı. Salıdan pazara 10:00 ile 17:00 arası açıktır.


Casa Gamboa rehberli turlar ve gastronomi önerileri sunmaktadır.  Fotoğraf Casa Gamboa
Casa Gamboa rehberli turlar ve gastronomi önerileri sunmaktadır. Fotoğraf Casa Gamboa

Ayrıca nisan ortasından bu yana rehberli turlarla tadımlar şaraphane aracılığıyla. Etkinlik perşembeden pazara kadar üç kez mevcuttur: 11:00 – 12:30, 14:00 – 15:30 ve 16:00 – 17:30.


Birinin yapması gerekiyor rezerv hem restoran hem de rehberli tur için önceden.


Diğer taraftan, Las Flores partisindeBuenos Aires şehrine 187 km uzaklıkta açıldı La Blanqueada şaraphanesiPandeminin ardından doğan bir aile projesi.


Mauricio ve Ana her şeyle ilgileniyorlar: Şarapları elle yapıyor ve Mauricio işin gelişiminden sorumlu ve sosyal ağları yönetiyor.


La Blanqueada Şaraphanesi.  Fotoğraf La Blanqueada
La Blanqueada Şaraphanesi. Fotoğraf La Blanqueada

Şu anda inşa ediliyor biyoinşaat tekniğiyle kazmakİNTA ile koordineli olarak şişelerin istiflenmesi için. Bir sonraki hedef asma dikmek; Şimdilik bunları Buenos Aires veya Mendoza'dan alıyorlar.


Öne çıkan şarap bir merlot ve cabernet sauvignon rezervinin karışımı %100 Buenos Aires üzümlerinden yapılıyor ve meşe fıçılarda yıllandırılıyor.


La Blanqueada'da var farklı turist önerileriöğle yemekleri, tadımlar, tadımlar, akşam yemekleri ve rehberli turlar, esanslarla duyusal deneyimler, tadıma yönelik tanıtım konuşmaları, bölgesel ürünlerin satışı ve kamusal ve özel etkinlikler gibi.


Instagram (@lablanceadalf) aracılığıyla veya 11 3351-0606 numaralı telefondan rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.


Son dönemdeki bir diğer girişim ise Castel Conegliano, Mar del Plata'ya 40 kilometre uzaklıktaGeneral Pueyrredón'un partisinde.


İlk asmalar 2019'da buraya dikildi: Prosecco, Moscato Giallo ve Pinot Nero. Şarap imalathanesinin inşaatı 2021 yılında yapılmış olup, şimdilik ziyaretçi kabul etmemektedir.


Klasik üzüm bağları ve şarap imalathaneleri


Yukarıda da belirtildiği gibi, Buenos Aires'te faaliyet yıllardır devam ediyor ve turist devresinde uzun süredir kurulmuş olan bazı şarap imalathaneleri var.


Berisso Sahil KooperatifiŞehre 68 km uzaklıktaki bunlardan biri. Buradaki şarap üretiminin tarihi 1940 yılına kadar uzanıyor, ancak yeniden faaliyete geçmenin teşvik edildiği 2000 yılında yükselişe geçti.


Berisso'da üzüm topluyorum.
Berisso'da üzüm topluyorum.

Dört yıl sonra, her yıl temmuz ayında düzenlenen eyalet Vino de la Costa festivalinin organizasyonundan sorumlu kooperatif kuruldu.


Bu şarap imalathanesi cumartesi günleri saat 11'de rehberli turlar sunuyor. Tur iki saat sürüyor: üreticilerden birinin çiftliğini ve ardından üretim odasını ziyaret ediyorsunuz. Bir nokta ile diğer nokta arasındaki mesafe 2 km olduğundan ziyaretçilerin kendi hareket kabiliyetlerine sahip olmaları isteniyor.


Tur rezervasyonlu olup minimum kapasite ile yapılmaktadır. Yetişkinler için bu ücret 5.000 dolardır ve bir hediye şarap da dahildir. 12 yaş altı çocuklar ödeme yapmıyor, 13-18 yaş arası ise yarısını ödüyor.


Belki de en ünlü şarap imalathanesi Trapiche Costa ve PampaChapadmalal'da, kum tepeleri arasında ve denizden 6 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.


Denize yakın ziyaretler ve tatmalar.  Fotoğraf: Trapiche Costa & Pampa
Denize yakın ziyaretler ve tatmalar. Fotoğraf: Trapiche Costa & Pampa

Yine Maipú, Mendoza'da bulunan ünlü şarap imalathanesi, çok çeşitli markalardan farklı tadımlar sunmaktadır.


Saldungaray Şaraphanesi Bu rotayı oluşturan klasiklerden bir diğeri. İlk şaraplar 2007 yılında geldi ve o zamandan beri sizi ürünlerini tanımaya, bağa yaklaşmaya ve şaraphaneye girmeye davet ediyorlar.


Perşembe'den Pazar'a ve tatil günleri arasında açık olup, kış tatillerinde ise her gün açık olacaktır.. Ziyaretler her saat başı 11.00'den 18.00'e kadar yapılmaktadır. 30 dakika sürer ve tadım içerir. Maliyeti 1.000 dolar.


Şarap imalathanesine ziyaretler ve Sierra de la Ventana'daki macera.  Fotoğraf: “Saldungaray Şaraphanesi”
Şarap imalathanesine ziyaretler ve Sierra de la Ventana'daki macera. Fotoğraf: “Saldungaray Şaraphanesi”

Güneybatı bölgesinde dikkat çekiyor AlEste Şarap İmalathanesi ve Üzüm Bağları, Médanos'ta, Villarino. Burada 1930 yılına kadar göçmenlerin yetiştirdiği 300 hektarlık üzüm bağı kayıt altına alınmıştır.


Bu şaraphane, ulusal hükümet tarafından getirilen yasakların ardından bölgede bağcılık faaliyetine yeniden başlayan ilk şarap imalathanesi oldu ve Satışa uygun şarapları bulması sekiz yılını aldı.


Rehberli turlar ve Buenos Aires şarabının tarihi.  Fotoğraf AlEste
Rehberli turlar ve Buenos Aires şarabının tarihi. Fotoğraf AlEste

AlEste, Buenos Aires şarap ve girişimcilik tarihinin anlatıldığı ve tadımların yapıldığı rehberli turlar sunmaktadır. Bu aktivite her gün Pazartesi'den Cuma'ya sabah 8 ile akşam 4 arasında ve Cumartesi günleri sabah 8'den akşam 13'e kadar gerçekleştirilir. Ziyaret ücretsizdir.


Buenos Aires ilindeki şarap imalathaneleri rehberi

  • Saldungaray Şaraphanesi (bodegasaldungaray.com.ar)
  • Casa Gamboa, Campana (instagram.com/bodegagamboa)
AlEste'nin üzüm bağları.  Fotoğraf: “AlEste”
AlEste'nin üzüm bağları. Fotoğraf: “AlEste”
  • Castel Conegliano, General Pueyrredón (castelconegliano.com)
  • Cooperativa de la Costa, Berisso (instagram.com/vinocosta debenisso)
  • Finca la Juanita, Tornquist (instagram.com/finca.la.juanita)
  • Finca Las Antipodas, Junín (instagram.com/lasantipodasok)
  • Ita Malal, Abra del Hinojo (instagram.com/itamalal)
  • La Blanqueada, Las Flores (instagram.com/lablanqueadalf)
  • MYL Colores, Albay Pringles (Facebook mylcolores)
  • Trapiche Costa ve Pampa, Chapadmalal (trapiche.com.ar)