Madrid’de churros’lu en iyi çikolatanın tadını çıkarmak için altı klasik churrerías

Madrid = çikolatalı tatlılar. Kışın gelişi ve Noel’in yaklaşmasıyla birlikte birçok Madrid sakini, genel olarak İspanyollar ve turistler için bu denklem kaçınılmazdır.

Yıl sonu şenlikleriyle daha önce hiç olmadığı kadar güzelleşen İspanya’nın başkenti, her kış sizi eğlenceye davet ediyor büyük gastronomi geleneklerinden biriSokaklardaki soğuğu hafifletmek için neredeyse karşı konulmaz.

Tadını çıkaracak saat yok churroslu çikolata; Kahvaltı, öğle yemeği veya atıştırmalık için Madrid tatlıları her zaman hazırdır. Ve her ne kadar sayıları giderek azalsa da, öyle olanlar da var ki bir geleneği canlı tutmak bu asla yok olmamalı.

Burada, Madrid’deki en ünlü churrería’lardan altısıSoğuk İspanyol kışında bedeni ısıtmak ve ruhu tatlandırmak için.

Plaza Mayor yakınındaki San Ginés, Madrid’in en ünlü churrería’sıdır., Fotoğraf Shutterstock

Churrería San Gines

Belki de sınırları aşan ve Kolombiya, Japonya, Meksika ve Çin gibi çok çeşitli ülkelerde lokasyonlar açan Madrid tatlılarının “süper klasiği”. Ve yakın zamanda olmasına rağmen Buenos Aires’te de var -Carriage Market, Av. Leandro N. Alem 852-, orijine gitmeye değer: Madrid’in merkezindeki mağaza, Plaza Mayor’a 100 metre.

1894’te doğdu Zamanın kafelerinin tarzını koruyan San Ginés, her zamankinden daha alakalı: Perşembe’den Cumartesi’ye kadar sabahın geç saatlerine kadar açık olan ve gizli bir tarifle hazırlandığı söylenen lezzetten her gün 10.000’den fazla porsiyon servis ediliyor.

Bir Madrid geleneği, parti gecesini San Ginés'te kahvaltıyla bitirmektir.  Fotoğraf ShutterstockBir Madrid geleneği, parti gecesini San Ginés’te kahvaltıyla bitirmektir. Fotoğraf Shutterstock

İki katı bölünmüştür beyaz mermer masalar ve kiremitli bir tezgah Geleneksel şekilde churro’lu çikolata nerede yenir, ancak çeşitli kekler eşliğinde meşrubat veya kahve sipariş eden insan sıkıntısı da yoktur.

Birçok Madrid sakini arasında en çok kabul gören geleneklerden birinin tadını çıkarmaya değer: arkadaşlarla parti yaparak geçen bir geceyi sonlandırmak San Ginés’te kahvaltı yapmak.

Siglo XIX'in Vallecas'ta ve San Sebastián de los Reyes'de iki mağazası var, Photo churreriasigloxix.comSiglo XIX’in Vallecas’ta ve San Sebastián de los Reyes’te iki mağazası var, Photo churreriasigloxix.com

19. Yüzyıl Churreria’sı

Kendilerini şu şekilde sunar ve tanımlarlar:Churros’un eve tesliminde liderler”, ama gerçek şu ki, biri Vallecas’ta, diğeri San Sebastián de los Reyes’te bulunan, neredeyse her zaman dolu olan mekanlardan birinde eğlenmekten daha iyi bir şey yok.

40 yılı aşkın bir geleneğe sahip olan Siglo XIX, uzun ve çıtır churro’larını kaçırmayan sadık “churrero”lardan oluşan bir müşteri kitlesine sahiptir – çok yağlı olmamalarıyla öne çıkarlar – ve şöyle derler:şehrin en büyük kulüpleri -porralar churrolara benzer ancak daha geniş, daha süngerimsi ve daha kısadır-. Tabii ki her zaman sıcak çikolatayla birlikte çünkü tatlılar ve çikolata bozulamayacak bir evliliktir.

1883 kendisini şu şekilde tanımlıyor: "en eski churreria" Madrid'den.  Fotoğraf www.churreriamadrid1883.es1883 kendisini Madrid’deki “en eski churrería” olarak tanımlıyor. Fotoğraf www.churreriamadrid1883.es

Churrería 1883

” şeklinde sunulmaktadır.başkentin en yaşlısı”, kendi adını taşıdığı yıldan beri mevcut. Ve aynı zamanda Malasaña mahallesinin “hayatta kalan” churrería’sı, tasarım mağazaları ve yaratıcı barlarıyla artık çok moda ve modaya uygun; 10’dan fazla tatlıya ev sahipliği yaptıdiğer seçeneklerin gelişmesiyle birlikte düşüyordu.

Dört nesil churro ailesi Madrid sakinlerinin ve turistlerin sabahlarını ve kahvaltılarını, Maravillas mahallesi olarak anılan Malasaña mahallesinde, şirketlere dağıtım için doğmuş ve daha sonra genel kullanıma açılmaya karar verilen bir marka ile renklendirdik. Turistler minnettar…

Bugün, churrería’nın sorumlusu genç Mario Mendoza Manzano ve kız kardeşidir. tarifleri ebeveynlerinden, amcalarından, büyükanne ve büyükbabalarından ve büyük büyükanne ve büyükbabalarından miras aldıChurros ve Porra’ların dışını çıtır, içi yumuşak yapmaya odaklandıklarını söylüyorlar, “sanki yağ onlara hiç değmemiş gibi” diyorlar.

www.churreriamadrid1883.es

1902. Fotoğraf Shutterstock1902. Fotoğraf Shutterstock

Churrería 1902

Beş nesil churros yapma sanatına adanmış 1902’de onu kuran öncü Florencio Gorracategui’den: Tekniği öğrenip mükemmelleştirdikten sonra Florencio macerasına başladı. sokaklarda churros ve cop satmak Madrid’den kendi yaptığı ve yağı odun ve kömürle ısıtan bir sobayla geldi.

Yerel “1902” ancak 2013 yılında ortaya çıktı. dördüncü nesil churro ustalarıo başlangıçlara saygı duruşu niteliğinde ve yeni zamanlara uygun bir teklifle, geleneksel çikolatalı churro’ların yanı sıra şunları da sunuyor: veganlar ve çölyak hastaları için seçenekler.

1902 çikolata üretiminde uzmanlaşmıştır.  Fotoğraf çikolataria1902.com1902 çikolata üretiminde uzmanlaşmıştır. Fotoğraf çikolataria1902.com

Sandviçlerden kreplere, hamburgerlerden brownielere kadar geniş bir menüye sahiptir. pestiños gibi çok tipik bir ürün dahazeytinyağında kızartılıp bal veya şekere batırılan un hamuru, genellikle Noel veya Paskalya’da tatlı olarak servis edilir.

Bugün yapılan tatlılar ve porralar, Don Florencio tarafından, geleneksel bir geleneği sürdüren ailenin beşinci kuşağının elinde yaratılan eski tarifi takip ediyor. 120 yıldan fazla hizmet ve aktarılan sırlar Zamanla ebeveynlerden çocuklara.

Valor bir çikolata dükkanı olarak doğdu ve daha sonra mağazalarına tatlılar, porralar ve diğer lezzetleri ekledi.  Fotoğraf @chocolateriasvalorValor bir çikolata dükkanı olarak doğdu ve daha sonra mağazalarına tatlılar, porralar ve diğer lezzetleri ekledi. Fotoğraf @chocolateriasvalor

Değerli Çikolatalar

Bir çikolata hikayesi 1881’de başlıyorValeriano López Lloret kendi macerasına başladığında çikolatacıların aile öyküsü Bu, López ailesinin Ermita bölgesinde çikolata üreticisi olarak çalıştığı tarihten bu yana onlarca yıl öncesine dayanıyor.

Bugün bu eski kafeterya ve çikolata dükkanının Madrid’de dört mağazaHer ne kadar en çok uğrak yeri merkezdeki Postigo de San Martín caddesi olsa da, Plaza del Callao’ya 100 metreden az mesafedeher Noel’in merkez üslerinden biri.

Mektuplarında şaşırtıyorlar sekiz çeşit çikolataBir asırdan fazla bir süredir adadıkları ve 30 yıl önce süngerimsi hamurlarıyla öne çıkan, zaten meşhur olan zanaatkâr churros’larını da buna ekledikleri.

La Andaluza, 1920'lerden beri açık. Fotoğraf churrerialaandaluza.comLa Andaluza, 1920’lerden beri açık. Fotoğraf churrerialaandaluza.com

Churrería La Andaluza

Madrid ailesi Repullo Hernández, Churrería La Andaluza’yı kurdu İspanya İç Savaşı’ndan kısa bir süre önce2005 yılına kadar ailenin üç kuşak devam ettirdiği bir işletme.çalışanlardan birini sattılarSırlarını onlar kadar bilen Churrero Javier Mata Serna, şu anki sahibi.

O zamandan beri Javier, La Andaluza’nın churros’larını, porra’larını ve buñuelos’unu her zaman ön plana çıkaran zanaatkarlık kalitesini koruma ana hedefini unutmadan, kendisini makineyi ve işi yenilemeye adadı. Bu arada, Madrid’deki birkaç churrería’dan biri. hala ev yapımı börek yapıyor.

La Andaluza, churros ve porraların yanı sıra ev yapımı buñuelos da yapıyor.  Fotoğraf churrerialaandaluza.comLa Andaluza, churros ve porraların yanı sıra ev yapımı buñuelos da yapıyor. Fotoğraf churrerialaandaluza.com

Javier uzun bir geleneği sürdürüyor ve bu eski ve asil churrero zanaatını yeni nesillere öğretmeye devam ediyor.

Madrid’de churros’lu en iyi çikolatanın tadını çıkarmak için altı klasik churrerías

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön