Dünyanın en ünlü Malbec’inin ülkesine seyahat edin

Sizi şaşırtan ilk şey, iki tarafında asırlık ve zarif zeytin ağaçlarının yer aldığı giriş caddesidir. Dikildikten 120 yıl sonra Lezzetli bir zeytinyağı yapmak için meyve vermeye devam ediyorlar.

İkincisi ise buranın isminin nedenini bir bakışta anlamaktır: Bu çiftliğe neden Bella Vista denildiğini anlayın İhtiyacınız olan tek şey karla kaplı heybetli Cordón del Plata’nın kısa bir fotoğrafı, önünde dağ eteklerinin bazı zirveleri, hemen yanıbaşınızda Mendoza Nehri ve baharda çiçeklerle gözleri selamlayan yemyeşil bir arazi. .

Mendoza’da ziyaret edilebilecek birçok şarap imalathanesi arasında; Achaval FerrerPerdriel, Luján de Cuyo’da şehirden yaklaşık 30 dakika uzaklıkta mutlaka görülmesi gereken bir yer. Ve bugün bu ziyaret bundan daha iyi başlayamazdı: Sabah soğuğuna ısıtan, üzüm bağlarındaki çiyleri kurutan, filizlenmeye ve ağaçlara hayat vermeye hazır parlak bir güneşle. dünyanın en ünlü malbec’i.

Şarap imalathanesi ve 120 yıllık zeytin ağaçlarından biri. Fotoğraf PB/Seyahat

“Santiago Achaval ve Manuel Ferrer ile şarap imalathanesi kurulduğundan beri anahtarımız her zaman teruar olmuştur. bitki ve üzümlerin en iyi kalitede işlenmesi mümkün olduğunu ve bunun şişeye aktarıldığını; Bugün paylaşacağımız şey bu”, diye karşılıyor bizi, 10 yıl boyunca buradan Arjantin’e ve beş kıtadaki diğer 50 ülkeye giden şaraplardan sorumlu şarap üreticisi Gustavo Rearte.

Şarap imalathanesi 24 yıl önce kuruldu ve 12 yıl önce dünyanın her yerinde şarap imalathaneleri bulunan çok uluslu bir grubun eline geçti. Ancak “çok büyük bir grubun parçası olmamıza rağmen, Pek çok zanaatkâr tutumu sürdürüyoruz”, diye uyarıyor Rearte.

Achaval Ferrer’in ödüllü şarapları hem deniz seviyesinden 900 metre yüksekte bulunan bu malikaneden hem de Valle de Uco’daki Altamira malikanesinden ve doğu bölgesindeki Finca Mirador’dan geliyor. “Var mı tamamen farklı üç toprak bileşimi ve üç farklı iklimve Malbec, üzümün nerede üretildiğine ve o üzüme nasıl muamele edildiğine veya saygı duyulduğuna bağlıdır; bu da farklı özellikler veriyor” diyor Gustavo ve bizi şarap imalathanesine davet ediyor.

Bella Vista çiftliğinden Cordón del Plata.  Fotoğraf PB/SeyahatBella Vista çiftliğinden Cordón del Plata. Fotoğraf PB/Seyahat

Sol tarafta tadım odalarından birinde bir tane görüyoruz. Şarap tadımı yapan 10 Brezilyalıdan oluşan grup ve tatların bir bardaktan diğerine ayrılmasını sağlayan su için bardak ve bardaklarla dolu büyük bir masa etrafında sohbet etmek.

Bu tadımlar ziyaretçilerin favorileri arasında yer alıyor ve bunların büyük bir kısmı Brezilya’dan geliyor: Bu ülkeden gelen turistlerin “istilası” o kadar fazla ki, birçok şarap imalathanesi şimdiden Portekizce turlar sunuyorlar ve tesisler kiralıyorlar Genellikle San Pablo’dan direkt uçuşlarla gelen ziyaretçilere yönelik düğünler, doğum günleri, yıldönümleri ve diğer kutlamalar için.

“Tadımlarımız, şarapları, çok fazla bilgiye sahip bir tüketiciden yeni başlayan bir tüketiciye kadar herkesin anlayabileceği bir şekilde açıklamaya odaklanıyor. Nasıl uzmanlaşıyoruz? bölge, eş zamanlı olarak bardaklarla tadım yapıyoruz; o zaman yapabiliriz Şu andaki farklılıkları test etmek için farklı bölgelerdeki malbecleri karşılaştırın”, diye açıklıyor şarap imalathanesinin ağırlama alanından sorumlu Patricia Lambert.

Mendoza'dan Gustavo Rearte, 2013'ten beri şarap imalathanesinin şarap üreticisidir. Fotoğraf PB/ViajesMendoza’dan Gustavo Rearte, 2013’ten beri şarap imalathanesinin şarap üreticisidir. Fotoğraf PB/Viajes

Gustavo şunu ekliyor: “Göstermek istiyoruz üzüm emdiği her şeyi nasıl korur Toprağın, iklimin, çevrenin. Çünkü hepsi Malbec olmanın ötesinde, her birinin kaç yıldır ve nerede ekildiğine göre kendine has özellikleri var.”

Dolayısıyla bu tadımın üç temel bileşeni vardır: soldaki bardakta Finca Mirador’dan Malbec1921’de deniz seviyesinden 750 metre yüksekte, aşırı sıcakta ve neredeyse %90’ı kumdan oluşan bir toprakta bir bağ.

Ortadaki kupa Finca Bella Vista’dan.Şarap imalathanesinin en eskisi, 1910 yılında deniz seviyesinden 900 metre yüksekte dikildi. Gustavo şöyle açıklıyor: “Bu bağın ilginç yanı toprağın kil olması, çünkü nehrin yanındayız.”

MIrador, Bella Vista ve Altamira.  Üç mülk, üç farklı Achaval şarabı.  Fotoğraf PB/SeyahatMIrador, Bella Vista ve Altamira. Üç mülk, üç farklı Achaval şarabı. Fotoğraf PB/Seyahat

Üçüncü bardakta Finca Altamira’dan Malbec, San Carlos, Uco Vadisi’nde; Tunuyán Nehri’nin sağ kıyısında, deniz seviyesinden yaklaşık 1000 metre yüksekte, 1950’den kalma bir bağ; kil, kum, taş veya volkanik kalıntılar gibi çok çeşitli malzemelerin bulunduğu bir alan; “açıkça topraklara aktarılan çok karmaşık bir toprak” üzüm ve şarap.”

Mükemmellik arayışı

Bu özgün ve aydınlatıcı tadımdan sonra kısa bir süreliğine minibüse dönüyoruz: 10 dakika sonra bu şarap turunun ikinci durağına varıyoruz: KimeraAchaval Ferrer’in 2019’da satın almasıyla yeni adını alan eski Melipal şarap imalathanesi. Ve bu bir tesadüf değil: aslan, keçi ve ejderha parçalarına sahip mitolojik bir hayvan olmasının yanı sıra (burada yapılanların bir “karışımı” gibi) ), kelime aynı zamanda temsil eder mükemmelliğe ulaşma hayali.

Quimera şarap imalathanesinde manzaralı öğle yemeği.  Fotoğraf PB/Seyahat Quimera şarap imalathanesinde manzaralı öğle yemeği. Fotoğraf PB/Seyahat

Ve bu yıl sunumunu yaptı yeni restoran Quimera Bistróyeni bir konseptle, Asya ve Latin Amerika mutfaklarını birleştiriyor Genç uluslararası şef Constanza Cerezo’nun hazırladığı ve yılın her mevsiminde değişen “4 çeşit” menüyü oluşturan, şekilleri ve lezzet kombinasyonları nedeniyle kusursuz ve şaşırtıcı bir dizi yemek, sizi davet ediyor. sonsuz bir sofra+yemek sonrası Cordón del Plata’nın sonsuz karlarının ayrıcalıklı manzarasıbir lagün ve üzüm bağları.

“Chimera Bistro sizi yaşamaya davet ediyor duyuların yolculuğu Her biri eşsiz bir deneyimi temsil eden, topraktan bir mesaj ileten olağanüstü bir şarap eşliğinde, dört çeşit çeşit yemekle,” diye özetliyor Patricia Lambert, bizi neredeyse yemeğe davet eden yemekler gelmeden önce. yeni bir dil öğrenmek.

Taze meyve ve sebzelerin yanı sıra, kendi bahçesinden gelen hoshigaki püresi -Japon hurması konservesi, kimchi -Kore menşeli Akusay lahana fermenti-, fıstık bazlı satay sosu, mevsimsel topinambur gibi ürünler de bulunuyor. yenilebilir yumru veya shio koji, koji pirinci ve deniz tuzu içeren bir salamuradır.

Lezzetlere tabii ki Quimera serisinden şaraplar da eşlik ediyor. karışımlar Uco Vadisi’nden ve ülkenin kalbinden gelen üzümler ilk beyazın galasıChardonnay, Viognier, Semillon ve Sauvignon Blanc’ın bir karışımı.

Kendi bahçesi.  Quimera'nın menüsü genç şef Constanza Cerezo'nun eseridir.  Qumera şaraphanesi fotoğrafıKendi bahçesi. Quimera’nın menüsü genç şef Constanza Cerezo’nun eseridir. Qumera şaraphanesi fotoğrafı

Ve Patricia kapatıyor: “Achaval Ferrer’de buluyorlar formalite, zarafet, malbec’in ifadesi farklı yüksekliklerde ve Chimera l’deDinamikler tamamen farklı restoranı için yenilikçi ve benzersiz. Yani, Achaval Ferrer’i tanımıyorsanız ve bu ince farklılıkları bulmaya başlamak istiyorsanız o şarap imalathanesini ziyaret edin. Ve eğer zaten biliyorsanız, Gustavo’nun tüm bu yeni şarap türleriyle yeni, daha yenilikçi bir şeye gidin”, Quimera’yı ziyaret edin.

Ve eğer; Önemli olanın şüphesiz her ikisini de ziyaret etmek olduğuna ikna olduk; Achaval’da bir bilgi sabahı ve Quimera’da, And Dağları’nın zirvelerinde güneş batmaya başladığında gölgeler gibi uzayan unutulmaz bir öğle vakti.

MİNİ REHBER

– Buenos Aires’ten Mendoza’ya kadar 7 numaralı ulusal rota boyunca 1.065 km yol vardır.

– Aerolíneas, JetSmart ve Flybondi, Aeroparque ve Ezeiza’dan uçuyor. Ekim ayında gidiş-dönüş, kabin bagajı dahil 26.729 $’dan başlıyor.

Chimera'nın eşsiz manzarası.  Fotoğraf PB/SeyahatChimera’nın eşsiz manzarası. Fotoğraf PB/Seyahat

– Reitro’dan otobüs (14:00 – 16:00), tek yön 25.150 USD’den.

– Achaval Ferrer, Pedriel, Luján de Cuyo’da, Mendoza başkentinin 25 km güneyinde, RN 40 ve Olavarría, Brandsen ve Cobos caddeleri üzerinde yer almaktadır. Quimera buradan 7 km uzaklıkta, RN 7’nin yanındadır.

Achaval Ferrer her gün 9:30, 11, 12:30 ve 15:30 saatlerinde ziyaretle açılıyor (meitre.com/en/quimera-achaval adresinden ön rezervasyon yaptırın). “Bir Mirasın Koruyucuları” ziyaretinin maliyeti 18.000 dolar; “Geçmiş, Bugün ve Gelecek” ziyareti, 41.000 dolar.

Chimera: tam menü, 31.200 dolar; Mendoza Deneyimi, 11.500 Dolar; Unvan Deneyimi, 20.700 Dolar; Terroir Deneyimi, 45,00 Dolar (Achaval Ferrer’in kaliteli şaraplarıyla birlikte).

Dünyanın en ünlü Malbec’inin ülkesine seyahat edin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön