Córdoba’nın tipik yemeği nedir?

Bu il, her yıl burayı ziyaret edenlerin bildiği gibi nehirlerden, göllerden ve dağlardan çok daha fazlasıdır. Yerli kültürler ve İspanyol fethi ile harmanlanan zengin kültürü, aynı zamanda gastronomi.

tat karışımı ve geleneksel tekniklerin şeflerin yeni katkılarıyla Kordova kaçırılmayacak bir gastronomi merkezinde.

Bununla birlikte, tipik bir yemek bulmaya gelince, cevap karmaşık olacaktır çünkü bu, yemeğin türüne bağlı olacaktır. farklı bölgeler bu eyaleti oluşturur.

Córdoba’nın tipik yemeği nedir?

Kuzey ve Sierras Chicas. Hizmet verdikleri restoran ve ızgaralarda çocuk Quilino’dan bazen salam, peynir ve çiğ jambonlu bir atıştırmalık eşliğinde. Otlar, bal ve likörlerle tatlandırılan tepsiye dizilmiş et de bir başka klasik ve 2017’den bu yana Piquilín kasabasında festivali bile düzenleniyor.

kremalı alabalık ve çam mantarları gurme sunumunun bir parçasıdır. Elbette hiçbir zaman humita eksikliği olmaz, locro ve empanadalarKuzey illerinin etkisi nedeniyle. Bölge üretiyor şaraplar, salam ve sosisler, köy peyniri, av konserveleri, safran, keçi peyniri, reçeller (incir, şeftali, domates veya kabak), turunçgiller, dikenli armut, bal, keçiboynuzu ve mistol. İtalyan mirası, aile sofralarında bol miktarda bulunan makarnada mevcuttur.

Ansenuza (Mar Chiquita). Miramar’da ziyaretçiler devasa lagünün ürünlerini deneyebilecekleri restoranlar bulacaklar. gümüş tarafı ister Roma usulü, ister mantarlı, mavi peynirli, isterse Napoli usulü olsun. su samurukendine ait bir şenliği olan, ateşte, güveçte, kazığa oturtulmuş, salamura edilmiş, beyaz şarapta veya fırınlanmış sebzelerle hazırlanır.

makarna Ev yapımı tatlılar ve el yapımı biralar gibi bunlar da mevcuttur. Bu arada Marull’da her yıl kadınları kızdırmak için bir yarışma düzenleniyor.

Kuzey bölgesi ve Sierras Chicas, diğer şarküteri ürünleri arasında şarap, salam ve sosis, köy peyniri, konserve av eti, safran ve keçi peyniri üretimiyle öne çıkıyor. Fotoğraf: Córdoba Turizm Acentası.

Büyük Göller (Paravachasca, Calamuchita ve Sierras del Sur). Buradaki gastronomi, Orta Avrupa ülkelerinden gelen göçün yanı sıra Creole dokunuşlarından da büyük ölçüde etkileniyor.

Keçi, barbekü, empanadalar, gümüş ve alabalık bazlı yemekler kaçırılmaması gerekenler. Bu arada, GulaşO füme domuz eti ve lahana turşusu Viyana hamurunun, Alp çikolatasının ve tabii ki biranın da tadına bakılması gereken Alman veya Avusturya kökenli kasabalarda öne çıkıyorlar.

Traslasierra ve Kuzeybatı. Bu bölge kil fırında kavrulmuş etleriyle ünlüdür. keçi ve kuzu alevdeCreole empanadas ve çeşitli reçeller (viscacha, tavşan ve keklik).

Aynı zamanda üretimiyle de dikkat çekiyor. zeytin yağıel yapımı likörler ve balın yanı sıra reçeller, bitkisel infüzyonlar ve ev yapımı ekmek domuz eti kabuğu mate biberli eşliğinde. keçi peyniri ve ev yapımı dulce de leche Zanaatkar şaraplar, tatlılar ve jöleler, ahududu ve kuruyemişler gibi bunlar da kaçırılmamalıdır.

Córdoba'nın her bölgesinde tadına bakılacak farklı gastronomik gelenekler vardır.Córdoba’nın her bölgesinde tadına bakılacak farklı gastronomik gelenekler vardır.

Punilla Vadisi. Geleneksel alfajore’lara ek olarak Punilla, İngiliz çay evlerinde servis edilen kekleri, ev yapımı ekmek üzerine sandviç çeşitleri ve meyveli smoothie ve shake’leriyle tanınır. füme alabalık Pek çok restoranın spesiyalitesi olmakla birlikte kızartmaları ve barbeküleri de meşhurdur. Diğer yerlerde olduğu gibi sosisler de mutlaka tadına bakılmalıdır.

Córdoba’nın tipik yemeği nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön