Buenos Aires ilindeki şarap imalathaneleri nelerdir?

Yirmi yıl öncesine kadar Buenos Aires eyaletinde şarap üretme olasılığı tuhaf görünüyordu. Ancak bağcılık gelişmeye başladı ve halihazırda ürünlerini sunan ve alan birçok işletme var. Ziyaretçi üretim sürecinin nasıl olduğunu göstermek.

İlk deneyimler Bu yüzyılın başında Buenos Aires’in güneybatısında gerçekleştirilen eylemler, yıllar geçtikçe diğer bölgelere de yayıldı.

Villarino bölgesindeki Médanos şehrinde bulunan Al Este şarap imalathanesi ve üzüm bağlarından Daniel Di Nucci’ye göre bağcılık, yasak Cuyo’nun bölgesel ekonomilerini korumaya çalıştıkları için 1930’lardan 1997’ye kadar Buenos Aires topraklarında.

90’ların ortalarında bu kısıtlama kaldırıldı ve birçok faaliyete yeniden başladılar. Bugün ilin tamamında çok sayıda şarap imalathanesi bulunmaktadır. Görelim.

Buenos Aires şarap imalathaneleri

Doğu şarap imalathanelerine ve üzüm bağlarına

Villarino’da bulunan şirket, farklı çeşitler: kırmızı aralığında malbec, cabernet sauvignon, merlot ve tannat; beyazlarınkinde chardonnay ve sauvignon blanc.

Cava ve tadım masası. Fotoğraf Bodega al Este.

Deneysel ekimler 2000 yılında başladı ve 2009 yılında Chardonnay, uluslararası Decanter Dünya Şarap Ödülleri yarışmasında gümüş madalya ile ödüllendirildi.

Bu şaraphanenin şarapları Rosario (Santa Fe), Ushuaia (Tierra del Fuego), Buenos Aires Şehri ve Bahía Blanca’da satılmaktadır.

Beyaz Kordon

Matías Lucas, kardeşleri Valeria ve Mariano ile birlikte bu projeyi Tandil’de 2008 yılında şarap bilimi profesörünün bu bölgenin bağcılık için “dost bir alan” olabileceğini öne sürmesiyle başlattı.

Bu yol boyunca “La Elena” bağları geliştirildi ve ardından 2011 yılında “Don Bosco” bağları geliştirildi. Her ikisi de deniz seviyesinden 260 metre yüksekte, büyük termal genlikrüzgar ve dağıtılan yağmur, bu yüzden kuru arazi yani sulamasız arazi çalışması uyguladılar.

İlk bağda Merlot, Sauvignon Blanc ve Cabernet Franc üretilirken, ikinci bağda Syrah, Sauvignon Blanc ve Carmenere üretimi yapılıyor.

Trapiche Costa ve Pampa

Trapiche, asmalarının kalitesiyle dünya çapında tanınmaktadır. Kabul edilmiş uluslararası ödüller her türlü. Hem Maipú’da (Mendoza) hem de Chapadmalal’ın yumuşak kumulları arasında yer alan bir şaraphane ile denizden 6 kilometre uzakta bulunmaktadır.

Şaraphanede öğle yemeği ve tadım.  Fotoğraf Trapiche Costa ve Pampa. Şaraphanede öğle yemeği ve tadım. Fotoğraf Trapiche Costa ve Pampa.

Burada yerin tarihi hakkında bilgi edinmek, üzüm bağlarını gezmek ve tadımlara katılmak için çok çeşitli aktiviteler sunulmaktadır.

Öneriler arasında şaraphaneden bir sepet peynir ve bir şişeyle yapılan piknik öne çıkıyor.

Don Atilio Malikanesi

Projenin kökeni 2011 yılında Uribelarrea’da bağın ilk aşamasının hayata geçirilmesiyle başladı. CanuelasErtesi yıl Ulusal Bağcılık Enstitüsü’ne tescil edildi.

Finca Don Atilio üzüm bağları turu. Finca Don Atilio üzüm bağları turu.

İki hektarlık alanda, bölgenin iklimine en iyi uyum sağlayan syrah, merlot, sauvignon blanc, pinot noir ve çoğunlukla tannat kırmızı üzüm yetiştirilmektedir.

Şarap üretimi için hiçbir katkı maddesi kullanılmaz; Atalardan miras kalan, üzümlerin toplanması, öğütülmesi ve fermantasyon sürecine geçilmesi şeklindeki geleneksel yol seçildi.

Berisso Sahil Kooperatifi

Berisso Sahili şarap üretiminin tarihi 1940. Bu proje, 2000 yılı başında yeniden faaliyete geçirilmesinin teşvik edilmesiyle yeniden şekillendi.

Dört yıl sonra, her yıl temmuz ayında düzenlenen eyalet Vino de la Costa festivalinin organizasyonundan ortak sorumlu olan kooperatif kuruldu. 2008 yılında şarap üretim odasının inşaatı tamamlandı.

Çoğu yapımlar tanıdık, küçük yüzeylerde ve çok çeşitli mahsullerde. Asma var ama erik ağacı, incir, armut, sepetçi söğüdü de ekiliyor.

Saldungaray Şaraphanesi

Sierra de la Ventana’nın Saldungaray kasabasından ilk şaraplar, 2007’de ortaya çıktılar. Bugün aynı adı taşıyan şaraphane şarap imalathanelerinde, internette ve şarap barlarında veya restoranlarda satılıyor.

Şarabı yıllandırmak için kullanılan fıçılar.  Fotoğraf Saldungaray Şaraphanesi. Şarabı yıllandırmak için kullanılan fıçılar. Fotoğraf Saldungaray Şaraphanesi.

Bir beyaz şarap, bir roze, üç çeşit kırmızı şarap, bir karışım ve geleneksel yöntemle yapılmış bir köpüklü şaraptan oluşan altı meşe genç şaraptan oluşan bir seri bulunmaktadır.

Ayrıca meyve ağaçları yetiştiriyorlar esnaf şekerci dükkanında reçel yapan ve çizgileri olanlarla nemlendirici kremler Kokuları içeceklerin kokusuyla ilişkilendirilen üzüm çekirdeği yağı ve şarap ekstraktından yapılmıştır.

Şaraphane tüm yıl boyunca ziyaret edilebilir.

Daha fazla seçenek

Eyaletteki diğer şarap imalathaneleri şunlardır: Ital Malal (Saavedra), Myl Colores (Coronel Pringles), Bodega Gamboa (Campana), Las Antipodas (Junín), Cercano Sur (Coronel Suárez) ve La Blanqueada (Las Flores).

Buenos Aires ilindeki şarap imalathaneleri nelerdir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön